Forest of Lapland

Forest of Lapland Oy on huhtikuussa 2015 perustettu edistyksellinen korkean teknologian yritys.

FOL on 100 prosenttisesti Ahma insinöörit Oy:n omistama tytäryhtiö ja vastaa konsernin bioliiketoiminnasta.

Ahma insinöörit on vuonna 2002 perustettu rovaniemeläinen yritys. Konsernin liikevaihto 2015 on noin 10 miljoonaa ja käyttökate noin 1 miljoona euroa. Bioliiketoiminnalla tavoitellaan merkittävää lisää konsernin liikevaihtoon.


Uusiutuvat luonnonvarat raaka-aineina

Forest of Lapland Oy:n liikeidea lähtee maailmanlaajuisista trendeistä. Kemianteollisuus etsii uusiutuvaa raaka-ainepohjaa, lääketeollisuus antibiooteille korvaajia. Kosmetiikkateollisuus etsii korvaajia synteettisille kemikaaleille ja elintarviketeollisuus etsii luonnollisia säilyvyyden parantajia. Kaikkialla maailmassa kuluttaja valitsee yhä useammin tuotteen, joka on valmistettu uusiutuvista raaka-aineista ja, joka ei sisällä synteettisiä kemikaaleja.

Kestävä kehitys, fossiilittomuus ja kiertotalous ovat pian investointien rahoituksen ehto.

FOL:n liikeideana on tuottaa teollisessa mittakaavassa Lapin puiden uuteaineista jalostettuja väli- ja lopputuotteita sekä kuluttajien tarpeisiin että teollisuudelle edelleen jalostettaviksi. Raaka-aineina hyödynnämme vain uusiutuvia luonnonvaroja. Etupäässä sahateollisuuden sivuvirtoja ja kasveja sekä marjoja, joista suurin osa on ”villinä” poimittuja.


Ekosertifioituja ja tarkasti tutkittuja hoitotuotteita

Kehitämme lääkinnällisiä ja terveysvaikutteisia tuotteita, kosmetiikkaa sekä hoitotilojen antibakteerisia puhdistusaineita. Tuotanto on kemikaalivapaata ja tuotteet ovat ekosertifioituja.

Lopputuotteiden välituotteina käytämme Lapin metsien puista erotettuja uuteaineita ja hemiselluloosaa. Lisäksi käytetään alihankkijoiden uuttamia kasvi- ja marjauutteita.

Tuotteemme perustuvat yliopistotason tieteelliseen tutkimukseen. Oma tuotekehityksemme on pitkäjänteistä ja vaatii korkeaa osaamista. Teemme tiivistä yhteistyötä eri tutkimuslaitosten kanssa.


Lapin puhtaus ja luonnonvoima markkinointivaltteina

Markkinoinnissa hyödynnämme Lapin vahvaa imagoa sekä raaka-aineiden tehoa ja puhtautta, mikä on todistettavissa ja vertailtavissa. Pohjoisen havupuiden, kasvien ja marjojen uuteaineissa on tutkitusti enemmän vaikuttavia aineita kuin ”aloe vera”:ssa tai ”tea tree oil”:ssa